сряда, 25 февруари 2009 г.

Wrong

Има поне два поста, които трябва да напиша, защото ми е "подадена щафета" (ама не салам). И други работи, но не става - над главата ми не като дамоклев меч, ами като добре наточен сатър се полюшва наближаващия срок за предаване на незапочнатата дипломна работа (бррр) и куп нормална работа, затова само малко откъслеци - видеото към първия сингъл на Депеш от новия албум. Пак "бррр" за клипа, а песента направо и откровено много ми хареса


четвъртък, 5 февруари 2009 г.

Прекъснатият полет

Ровичкайки в блогове, когато ми се чете нещо интересно, и следвайки линк след линк попаднах на постинг за Висоцки (неотдавна бе рожденият му ден) и линк към книгата на последната му жена, актрисата Марина Влади, за него. Лично аз винаги много съм харесвала Висоцки, но никога не съм знаела много около него, около ситуацията, когато е бил жив, почти нищо за живота му и също толкова нищо за това какъв човек е бил. Някак си, въпреки че никак не ме интересуват личностите на музикантите, чиято музика харесвам, има някои изключения и Висоцки е едно такова. Но винаги съм отлагала за "по-нататък" четенето и осведомяването, защото подозирах, че ще е много, сложно и въздействащо. Но някак си от чисто любопитство се зачетох във "Владимир или прекъснатият полет" и въпреки дедлайните и многото работа без дедлайни, не можех да спра, докато не я прочета. Книгата толкова силно ме развълнува (въпреки някои дребни недоизкусуреници при превода), че ми се ще да я споделя:

"Владимир или Прекъснатият полет", а блогът, откъдето стигнах до нея, е Блогът на Павел Николов.

понеделник, 2 февруари 2009 г.

Минорно

Днес ще ни е тъжно.
Понякога си трябва.
За да не подсмърчам сама, ще помагат две разкошни песни, написани по стихове на двама мои любими поети. (Клиповете са каквито има под ръка в нета).

"Конче мое", т. Борис Христов, знаете кой пее. Мен гарантирано ме разплаква.


"Заклинание" (не "Мъко моя", нищо, че пее Петър Чернев, известен още като Петър Мъката именно поради тази песен, пята също и от баба ти Лила), т. Миряна Башева


За последно - още нещо разкошно пак до голяма степен благодарение на текста на друг невероятен поет:
"Синева", т. Павел Матев (пише, че се изпълнява от "Диана Експрес", защото тогава Васко (наричан по това време Васко Синевата, традицията повелява) е вокалист на групата. Аз лично не понасям версията на Георги Христов и още по-малко на някаква си Люси Дяковска)