петък, 15 юни 2007 г.

Лейър Кейк


Случайно ми се отвори възможност да гледам този филм, при това в кино, при това направо в Дома на киното :) Тъй като имах работа там и един час време до началото на курса по народни танци, който посещавам, реших да позяпам малко и да си тръгна по средата. Обаче не можах - по едно време си казах, да си гледат работата народните танци (а те са важни, не толкова защото изпускам, а защото се чувствам невероятно добре след един час хора).

Гангстерски филм пише в програмата, аз не бих се сетила да го определя така. Веднага го отпращам в категорията на "Гепи", "Две димящи дула" и прочее разкоши. Нито за секунда не е отегчителен и има едни много симпатични сърби-главорези. Прилично оплетена ситуация, изненада след изненада, поддържа интереса до края - на преценени интервали се пуска по някоя камъче да размъти водата на изградената картинка. Тъкмо към края се поразочаровах, че се е изчерпала свежестта и задъхаността му и ще свърши щастливо (нямам нищо против щастливия край! но на този филм щеше да му ходи както автентичната вълнена престилка с флорални мотиви от района на село Грудово ходи на единствените дънки, които притежавам). Обаче не стана така, завърши си великолепно. Няма да кажа как. О, и има руса красива мацка. В случай, че някой го интересува. А пък който не го интересува и веднага й лепва етикетче "о, боже, мой, аман", много греши.

Препоръчвам този филм горещо.

3 коментара:

  1. Да,
    безспорно свеж филм.
    Сиена Милър не ми допада много обаче...във "Factory Girl" е малко по-добре.
    Така се роди новия Бонд.

    ОтговорИзтриване
  2. 10x za preporakata:-)
    naj-nakraja nesto, koeto moga da nareka kino... osobeno sled Taxi 4, Piratski Karibi (ili Karibski Pirati... vse go barkam) III, i za kapak Shooter - naj-nakraja nesto svezho.
    A kakto spomenah prodalazhenia - da vidim kakvo ste napraviat officer John McClane i Shrek...
    A i edna preporaka ot men - Sunshine - leko stranen, nisto novo kato plot(a i s maaaaaalko dupki v nego), no pak interesna vizia... mozhe i da ti haresa...
    Dalechni pozdravi...
    :-P(rofy)

    ОтговорИзтриване