събота, 14 март 2009 г.

Love of my life

Никога до сега не съм гледала Мюзик Айдъл, но предишните няколко дни се уцелвах пред телевизора към 8 часа (не си бях у нас, иначе въпреки че го дават по БТВ и може да се гледа през интернет, никога не би ми хрумнало да си го пусна). Едно изпълнение ми направи силно впечатление - прекрасна песен и много добър музикант. Песента аз лично чух съвсем наскоро - любимият ми (който наистина е The love of my life) ми я пусна първо в изпълнение на "Скорпиънс", после и на Фреди, наистина е омагьосваща. Ето я тук в трите варианта:

5 коментара:

 1. И на мен ми е любима песен.
  Давай, градски!:)

  ОтговорИзтриване
 2. Открих за себе си тази песен през 1988... ехе, колко отдавна! А преди няколко години я чух на живо в изпълнение на Brian May. Една от вечните песни...

  ОтговорИзтриване
 3. с риск да прозвуча, като старчетата от Мъпетите, ще изразя едно, по всяка вероятност, много крайно и субективно мнение, но не мога да се сдържа...

  има песни, чието изпълнение трябва да се забрани во веки след първото оригинално авторско изпълнение. ако не друго, то поне с комерсиални цели (в приятелски кръг всички лиготии са простени). в противен случай, съществува опасност идните поколения да пребъдат в заблуда.

  честно! не можеш да приравниш такава песен до фалшиво-кръчмарско изпълнение, както според мен правят Скорпиънс или пък да я изпееш супер незаинтересовано по телевизията съсредоточен в пианото, като че то е най-важното нещо на света.

  ОтговорИзтриване
 4. Абсолютно съм съгласен, че всеки кавър на Love OF My Life е нелогичен след първата и последна версия създадена от Фреди Меркюри за блестящия "A Night At The Opera". Scorpions винаги са ми звучали малко pathetic, във всеки от смислите на това определение. А този симпатичен младеж го изгониха от Мюзик Айдъл, вероятно защото хубавото не е достъпно за склонните към есемесица.

  Прекрасен блог. Да, и приятно прекарване на ASIA!

  ОтговорИзтриване
 5. Благодаря :)
  Въпреки че съм на мнение, че никой не трябва да пее песните на Фреди, това най-вече важи, когато някой се опитва да ги изпее като него.
  И въпреки че не харесвам Скорпиънс, когато правят балади, особено от последните години, от първите неща имат просто невероятни работи, това изпълнение ми хареса. Аранжимента с това пиано, както и гласът на Клаус.
  Жалко за младежа, аз след това предаване, от което е откъса, не съм гледала М.Айдъл и не знам какво става.

  ОтговорИзтриване