сряда, 8 април 2009 г.

Звезда за Джордж

Джордж Харисън ще получи посмъртно звезда на Алеята на славата в Холивуд. Звездата ще бъде приета от съпругата на Джордж Харисън - Оливия . Това е 2 382-а звезда на Алеята на славата в Холивуд на 1750 Vine Street, пред легендарната сграда на Capitol Records. Събитието ще се случи на 14 април, вторник, 11:30 местно време.

В момента Мартин Скорсезе снима документален филм за забележителния живот на Джордж Харисън, а на 14 април Capitol/EMI ще обяви своите планове за нови издания на музиката на гениалния бийтълс. 

Понякога има полза от тъпите прес рилийзи на музикалните компании.

3 коментара:

  1. Всякакъв коментар за Джордж Харисън би бил излишен - той е китарист на бандата, измислила поп-музиката и продала над милиард албума... Дори и онези, които "мразят" ливърпулската четворка, си имат любима песен на Бийтълс :-)))

    Проблемът е в нескопосания маркетинг, който отблъсква или в най-добрия случай не привлича младите поколения - Стоунс ремиксираха албумите си, а музиката на Бийтълс носи все още глухото звучене на едновремешните звукозаписни студия, като някои от песните са записвани само на 2 писти... Няма почти никакъв избор на тениски, плакати, други джунджурии... Освен това дисковете на Бийтълс са все още адски скъпи, а за авторските права да не говорим! Поради тази причина рядко можем да чуем някое тяхно парче във филмова музика или реклама.

    Чух, че скоро ще излязат компютърни игри за живота на "Четириглавия Орфей" :-)))

    ОтговорИзтриване
  2. Мда, те са най-любимата ми група изобщо, а още не мога да си намеря някакъв бокс сет с всичките им албуми, издадени в Кралството, има примерно един от преди много време...
    Като стана дума за филмова музика, филмът "Across the Universe" беше страхотен, препоръчвам, ако не си го гледал (е, не е чак за Оскар, но за фен на Бийтълс е много добре).
    Компютърни игри... странна работа :)

    ОтговорИзтриване
  3. Също и "Аз съм Сам" с Шон Пен, но той определено не е нов. А в една анимацийка, която гледах преди година, в самото начало нежен женски глас пееше "Golden Slumbers" - страшно ме усмихна!

    ОтговорИзтриване