понеделник, 16 март 2009 г.

Тайбеле пак

Сега погледждам в пощата и що да видя - ДТ "Гео Милев" Ст. Загора пак ще гостува в София, този път, за щастие, без "Двамата веронци", но за още по-голямо щастие - с "Тайбеле и нейният демон". На 22 март в театър "София" от 19 ч. Аз или ще съм на "Азия" тогава или няма да съм, но сигурно няма да го гледам, обаче много горещо ви го препоръчвам. Гледах го миналата година при гостуването им (тогава го играха в "Сфумато") и съм възхитена. Прекрасна постановка, само да си изровя тогавашния пост... Ей го на!

За който не е виждал, да отбележи, моля, как играе Тигран Торосян и да ми каже защо не го гледаме по-често!
Като добавим и чудесната игра на Константин Икономов и Лора Мутишева, удоволствието е съвсем пълно.

Другата постановка на театъра, на 21. март в НАТФИЗ (за да давам пълни сведения) е "Тестостерон". Като гледам, в нея играе онзи актьор, който никак не харесах и който ми навлече гнева на анонимния в коментарите в предишния пост, да взема да ида да го гледам, само за да го коментирам пак, току-виж онзи коментатор дебне публикациите за идола си в нета... ще е забавно mrgreen

Сега сериозно - "Тайбеле" е номиниран тази година за "Икар" в разтърсващата категория... "Сценография и костюми". Изобщо няма да коментирам Икарите, то кое ли не е на тоя принцип в тая държава, че театърът да е цъфнал и вързал. Имам чувството, че добрите постановки се възприемат като заразно зло.

В този ред на мисли, гледам, че ще се играе "Пиеса за бебето" днес в "199", също горещо препоръчвам, алтернативата е чак през април, на 28-и.

Кротко се смея на половината отзиви, които са в прикрепени към програмата за "Тайбеле", но няма да поствам тук, че някой ще ме обвини в присмех и заяждане. Само един много ми хареса (не заради изсмуканото от пръстите последно изречение): Вестник „7 дни” – Ст. Загора /15.02.08/ „В "Тайбеле и нейният демон" са си дали среща в точното време и на точното място талантът на режисьора, на артистите, на автора на музиката и на сценографа. И в крайна сметка се е получил артефактът, наречен спектакъл, който заслужава да се гледа. ... "Тайбеле и нейният демон" е притча. Притча, която диша любов. Любов, която диша поезия.” Тихомир Етърски

4 коментара:

  1. Тигран Торосян ще може все по-често да бъде гледан на сцената на ТБА :)
    от Тайбеле

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно, а Лора Мутишева дали ще можем да гледаме? :)
    Което ме подсеща да не забравя да пусна материала за МОНТФИЗ...

    ОтговорИзтриване
  3. Е, преодполагам, че и Лора Мутишева ще е там някъде :)

    ОтговорИзтриване
  4. Тихомир Етърски - авторът на цитираното ревю - освен журналист и поет, е актьор, завършил ВИТИЗ, така че знае как да каже това, което иска да каже :)

    ОтговорИзтриване