неделя, 20 септември 2009 г.

Неделя сутрин

Имах странната представа, че в неделя сутрин в осем часа ще е подходящо време да се разходим по плажа и из Морската - времето хубаво, грее едно слънце, кой ли друг ще скочи толкова рано да се разхожда из града, супер.
Да, ама планът се оказа изцяло и изначално погрещен. Силно съм подценила двигателната сила на народонаселението над една определена възраст, което целокупно се бе запътило към плажа да се разхожда и диша йодни пари, най-вече предполагам пради липса на отворени толкова рано плод-зеленчук и хлебарници.
Всъщност, нищо лошо - възрастните хора в Морската сутрин са си дори много приятна гледка - чудесно е да види човек толкова енергични хора.
Проблемът се оказа друг - освен тях и редовните кучкари, които в Бургас са в пъти по-малко, отколкото в София (там сутрин само пред нашия блок има повече, отколкото срещнах днес за 2 часа, обхождайки почти 3/4 от плажа), имаше и изумително количество други хора. Малко излезли да тичат за здраве, малко рибари, други, които не тичат, а само се разхождат, седят или правят упражнения, учудващо много хора по алеята - почти колкото вечер.Групи пенсионери, които правеха разни неща или се изчакваха да се съберат, така и не разбрах за какво, едните сякаш почистваха плажа. И накрая - една тумба странни хора, които се бяха събрали в кръг и сякаш се молеха или нещо такова - като секта. За разлика от всички останали, те ми бяха неприятни. Има едни, които се събират край Парк Хотела и си припяват и правят упражнения, те са симпатични. Има единични, които - по време на вечерната ни разходка - седят на хавлии с йога-подобни пози, припяват мантри и правят странни движения. И те са симпатични. Но тези не ми бяха. Не мога да кажа конкретно защо, може да е от излъчването rolleyes
Човек да не може да си намери място да седне!
Накрая се паркирахме малко след Евиния плаж, даже се полу-окъпахме. Водата е разкошна, но много силен вятър духа.
Есента си идва...

Но, за щастие, още има летни цветове :)
Въргаляме се в пясъка като невидели :)

5 коментара:

  1. Много е красиво! Няма по-хубаво нещо от плажна ивица без хора :-D
    И аз ако бях .. сигурно щях да се овъргалям от радост в пясъка :-)))

    Благодаря, Нуше за снимките и настроението! Поздрав :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Присъединявам се към горните двама. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Морето е моята най-голяма любов!:)Много хубави снимки:)

    ОтговорИзтриване
  4. така..само да кажа че преди години когато пристигнах в бургас..първата ми квартира беше точно срещу морската и от терасата се виждаше флората и т.н ..една сутрин докато се приготвях за курс гледам през терасата група хора облечени в бели роби събрани в кръг и нещо като че ли се молеха ..сега не съм аз тази която ще съди другите за това какъв път са избрали ..но и ми е непонятно що за промивка за мозъка са тези секти ..наистина малко е неприятно чувството като ги видиш ..иначе чудесни снимки си направила и кучето ти е много много сладко ..искам да го гушна ...

    ОтговорИзтриване