петък, 7 март 2008 г.

Маестро, музика!

Едно сумарно кратично за две сумарни по-дългички:

Академичният ансамбъл на Русия - много ми хареса, аз си обичам де що има руски неща, но честно казано, Кобзон не ми е голяма страст. Приятно е да гледаш военен оркестър със солист-акордеонист, но не ми хареса синтезатора, въпреки че музикантът зад него много се вживяваше :)

Култур-мултур
Леле!
Преди това бях на изпит, единственият тази сесия, за който не съм сигурна дали ще го взема - Теория на превода, по-точно история на превода. Ей тази книга на Мари Врина от колонката в дясно за това я чета, не, че не е интересна, но се налага. Само че тя си е интересна, до като не се наложи да помниш имена и дати. Я кажи какво са Страсбургските клетви? (синовете на Карл Велики си правели мръсно един на друг и създали ценен прецедент за преводачите) Кога за пръв се използва синхронен превод? Кога, къде, защо проза се превежда в стихове? (после и обратния въпрос). Писах разни свободно съчинения.
И после - изсул-изсул, купувайки си мимоходом едни обеци, бам! в Блекбокс. Много хубаво имаше отделен ход за журналя, та да не се ръгам в хората.
Много хубави хора :) Харесват ми такива едни на вид, най-вече мъжете :) Седя и си гледам и... ся няма да тръгна аз да се запознавам. Както и да е.
Докато лицето с кодово име "шефът Мартин", известен също така и като "персоната, която ще се мъчи да снима в тази гъчканица" си щракаше, аз се дивях на Балканджи. Имах преди албуми техни на компа, но изтрих каквото не ми харесваше, останаха няколко песни. На живо са далеч по-впечатляващи (много красива дама на тромпет; четирикрилен гардероб с разкошна дълга коса, момче с вид на математик, китара с рогца и глас като на планински войвода в зрелия му период, два клавира, още китарки). Добре се представиха, много ми хареса.
Какво да кажа за "Черно фередже", просто са разкошни. Залата бушуваше след тях, подгряване в истинския смисъл да думата.
После излязоха Култур Шок и бяха великолепни. Не останах до края, защото още ми се живее във форма по-различна от приплеснат анимационен герой, но ми скриха шапката.
Добре, че отидох на това мероприятие.

1 коментар:

  1. хе, уби ме с коментара за Балканджи :)
    пп. Вокалът им наистина е математик по образование :)

    ОтговорИзтриване