сряда, 6 юни 2007 г.

Разни


На втори юни, когато беше работен ден, цяла сутрин внимателно гледах часовника - бяха ми казали колежки, че при нас сирената в 12:00 ч. се чува слабо. Какво ти слабо - не се чуваше въобще. По едно време, след недоумение защо не свири, след като минава обяд, дочухме нещо като мяучене или далечно пърпорене на моторетка. Аз имам въображение, но чак пък толкоз... А Бизнес паркът не е, да речеш, в гората - наоколо си има жилищни блокове... С две думи, ако започне война, ще си умрем в неведение какво ни се е случило....

***

Вчера четох една статия в Днес.бг. Ще спестя споменаването на другите "разни", които си бях намислила, включващи актуализирането на кадастъра в Младост 4, плащането на данък сгради по интернет и прочее "уредени" процедури у нас, и ще постна текста, най-вече заради личния коментар на автора, пък бил и той скрит под анонимното "Екип на Днес.бг":

"Властите в София забраниха на българките да простират по време на посещението на американския президент Джордж Буш, съобщи агенция Ананова.

Градските власти в столицата София приеха специално решение, с което забраняват простирането в районите, по които минава маршрутът на автоколоната на президента на САЩ на 11 юни, допълва агенцията.
Започнало е и преместването на нелицеприятно изглеждащите просяци от центъра на София и почистване на боклуците.
Децата, които мият предните стъкла на коли по светофарите, са заплашени с арест, ако се опитат да мият автомобилни стъкла по време на посещението на американския лидер.
Според полицията тези мерки са предприети, за да може София да се покаже в най-добрия си вид.
"Не знам за такова решение. Но вероятно е по изискване на техните служби за сигурност", коментира пред Dnes.bg служител на Столична община, пожелал анонимност.
"И все пак звучи логично. По-добре е по балконите да има цветя, а не гащи", допълни той.

Загадка за целокупното население на столицата е дали ще се налагат глоби за хората, дръзнали да операт и проснат одежди на собствените си балкони.
Не е ясно и дали ако такива санкции съществуват, те ще бъдат налагани на собственика на прострения артикул или вината ще носи цялото семейство.
Все пак, би било неприятно да си го отнесете вие, само защото 80-годишната ви баба не е разбрала за забраната и табиетлийски е метнала 2-3 чорапа на простора.
И на последно място, но не по важност - не е ясно и кой ще следи за нарушения на забраната, както и какво ще се случва, ако такава бъде установена - конфискуване на прането или просто свалянето му от въжетата.
Както се казва - ще поживеем, ще видим."


Съгласна съм, че е грозно. Както и че е по-екологично от сушенето в сушилня. Както и че не във всеки дом има условия за вътрешно простиране. Както и че целият манталитет ни е такъв - да почистим, че ще идват гости. Както и това, че всичката Мара втасала... Както и че частичните мерки не само не са полезни, ами и напротив. Както и с всичко останало.

3 коментара:

  1. тази статия и аз я четох и ми направи впечатление.
    сирената горе прилича на теб малко :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ще предпочета да го приема за комплимент...

    ОтговорИзтриване
  3. разбира се, че е комплинент. :)

    ОтговорИзтриване