неделя, 25 май 2008 г.

Днешната младеж

По повод повода и тъй като не върви сама да се поздравявам за 24 май, който ми се пада празник по всички възможни показатели, сега ще мрънкам.
Така. И абитуриентите са хора, нека се радват и празнуват, но има три неща, които ми докарват ортикарии и държа да ги споделя с прилив на възмущение тип лелка с ролки и пазарска мрежа:

1. Крясъците "Едно, две, три, четири,... дванайсе! Уууааааииииооооеееее!" (Запазен е правоговорът на източника.) Напомнят ми за уволняващите се войници от казармата, бррр.

2. Провесилите се и накачулилите се като гроздове младежи по прозорците на колите, особено на тези, каращи с висока скорост. Като изключим вероятността да се размажат на паважа, аре ся, нема нужда да гледам толкоз много задници. Па било то в рокля (тия момичета луди ли са да си шият кринолини, това не е ли леко демоде, от вече някъде към тристатина години?)

3. Чалгата, която дъни от "Яйцето", демек, от Ректората, в 12 в полунощ.

evil

4 коментара:

  1. :) Разказ на мъжа ми от командировка в Плевен:
    "Паркирам си аз колата пред хотела, свалям си багажчето и гледам някакъв народ се е насъбрал. Тръгвам към входа и чувам силен вик:
    - Гошо има бал! - хор повтаря след него десетина пъти "Гошо има бал".
    Следва - "Мариела има бал!" пак повторено от смесения хор на плевенската тълпа и (любимото ми) "Ана-Мария-Магдалена има бал!" (последната да затвори вратата :) ).
    Оказа се, че балът е в ресторанта на хотела. Пускаха им песни от нашата младост. (б.а. 20 годиН отлетяха)
    По едно време престанах да им разбирам какво крещят, защото май се понапиха. От едно до дванайсет на сън да ме бутнеш, ще ти преброя. Питай ме, дали съм спал."
    Е, какво да питам. То ясно, ама в Плевен поне чалга не слушат абиитуриентите. :)
    Разправям ви аз, че не е за възпитаване на деца тая София... :)

    ОтговорИзтриване
  2. Най-любимата ми гледка е на акнеичен младеж, палещ цигара за първи път пред родителите си;) Това събитие се случва на 90% на бала.
    Облечен е в костюм и преди да се качи в колата, за да бъде откаран в ресторанта ( за "първата вечер"), пали с подчертано мъжко чувство пред баща си. Хваща цигарата и не я държи с връхчетата на пръстите си, а я затъква в самата им основа. Някъде там (на същата ръка) е и златният пръстен с черен камък, купен специално за събитието;)

    Блаххх!..

    G.

    ОтговорИзтриване
  3. Оставете хората да се радват , неприятно е за "старците" ама какво да се прави . За колите това е най-малкото , имаше яка класация за най-интересните возила за бал тая година. Най-добрите представители бяха - ТИР , Стакларски камион , Газката от ТКЗС-то , Трактор и др.

    За чалгата мога само да кажа , че това е начин на живот на Българина и няма нищо ненормално в това да дъни на най-важния му празник(до момента). Не трябва да се ядосваме , а да се опитаме малко от малко да го променим.
    Мишев

    ОтговорИзтриване
  4. Бъди по-снизходителна де, и аз изживях същото тази година и трябва да споделя, че би трябвало да го допускат за приемливо дори и само заради факта, че ние се забавлявахме изключително много. А и вярно, ние у провинцията сме по-скромни.. :)
    Нека поне в един ден се направя на луда, и без това после цял живот ще трябва да се съобразявам с нечии глупави норми.

    ОтговорИзтриване