петък, 24 август 2007 г.

Споделено (искрено и лично)

Кой знае защо реших, че ще дойда в Бургас да си почина тия три дни, та и неплатен си взех тоя петък. Снощи се утрепах да си хвана влака, по-скоро брат ми, който с Корсата-героиня взе Младост 4 - Централна гара за точно 21 минути. В 6:35 термометър на Главната сочеше 22 градуса, а в 7 у нас се наложи да си пусна душ, климатик и кафе. Добре, имам оправдание да не отида на плаж точно сега, само като минавам край прозореца и усещам какво ме лъхва отвън, ми става лошо; и да седна да доработя. На плажа най-рано в 6 часа. Има реални шансове утре вечер да пийна едно коктейлче - необходимата личност ще вземе да вземе да си дойде, да не повярваш.
Завърших един епизод за Норвегия за Нешънъл Дж. - ледници, сняг - ирония. Дано да го харесат, че ми хареса тоя тип превод. За сметка на това сега запрятам ръкави на роклята с презрамки да се преборя с тестов превод за едно издателство, няколко серии от симпатична детска анимация и един сериал. Имам натрапчивото чувство, че имах и друго да правя, но по-скоро не, просто то става навик в един момент... а, да, едни детски книжки, но те са бързи, и една пътешественическа, но ще чакат - аз как си чаках хонорара. Което ме подсеща, че едни хонорари имам да взимам... хм!
О, ъпдейт, епизодът да е готов до вторник на обяд, но самия филм ще ми го дадат понеделник или вторник ?!?! Че на мен таймингът ми е проблемът, преводите ги правя за норматив. Странна работа. Но какво пък, навън е лято и изобщо ми е все едно.
Звърших вчера един материал за по-известните барове, в които е ходил Хемингуей и покрай многото търсене на инфо сега умирам да седна да прочета какво е писал като литература. Харесвам си работата. Повечето време :)
Очертава се да има и хубава вечеря...

6 коментара:

  1. Чакай да разбера сега... отишла си на море, за да доработваш???
    Разбирам, че си харесваш работата, ама ми се струва малко прекалено:)!

    ОтговорИзтриване
  2. Като стана дума за барове и Ърнест Хемингуей - допи ми се "Papa Doble". Отново. :)

    ОтговорИзтриване
  3. @Thufir Hawat - не, отидох си у нас, а у нас е нормално да работя ;)

    @bla - е не е честно! Ходи ми се в Куба, откакто преведох биографията на Кастро, приятелка ходи там и видях снимките, писах материала за Ърнест. Дали ще ме огрее някой ден...

    ОтговорИзтриване
  4. Е, така е по-нормално.
    Все пак ти пожелавам да намериш време да хванеш тен:)!

    ОтговорИзтриване
  5. Хемингуей е особен. Не ми е любим, но го уважавам много, него и думите му. По-миналата година най-сетне прочетох "За кого бие камбаната" и се потресох - велика литература, разбирам го обективно, а субективно нещо в мен се бунтува, все пак фабулата е "партизани взривяват мост", извинете, отраснала съм при социализма...
    Хемингуей между другото е една от големите въпросителни към връзката "реалност" - "литература", която ме вълнува в последно време.
    А за баровете - не съмнявам, че са били много;)

    ОтговорИзтриване
  6. Бяха много. Ама от това "много", което е потресующо направо. Въпреки че на половината дори не обърнах внимание. Като излезе материалът, ще го блогна и тук.
    Днес тъкмо започнах да чета първата си книга на Хемингуей. Много ми харесва, че точно сега реши да коментираш - особено във връзка с онази теория за всичко свързано ;)

    ОтговорИзтриване