сряда, 20 август 2008 г.

Злобица човешка

Показаха ми това:

http://knigi-news.com/?in=pod&stat=3324&section=9&cur=5

Който се чуди дали да кликне - статия относно моя статия, по-скоро "ревю" на един роман. В която статия авторът ме прави на две стотинки и ми прави една много задълбочена личностна характеристика. И ме нарича "дама" - знаех си аз, че съм жена с класа и стил :)

Нямам нищо против критиката. Въпреки че това ми ревю много си го харесвам (да, изречението за романа го написах лошо. Друго имах предвид, имаше и заигравка със заглавието на книгата, сама съм си виновна, че не отделих повече време да го направя по-добре). Обаче направо ми се повръща от злобата.
Първо ми стана криво. После смешно. (Което е истинско постижение за моята тънкообидна личност.) И реших, че е добър повод да направя две неща, които все отлагам - да представя "Словеса" и книгата "Колекционер на любовни изречения". За второто просто ще дам линка към ревюто в сайта - няма смисъл да го пействам в блога - и ще добавя, че според мен книгата натежава на моменти и трябва да е по-кратка. И че е по-скоро поезия, отколкото нещо друго. Струва ми се и малко претрупана и на първо четене не ми хареса. И сега не съм й голяма фенка, но оценявам качествата й. Освен това аз понякога пиша в подобен нюанс - изписване с букви на аромати и усещания, вкусове и гледки, с едничка цел да опитаме да гравираме мимолетните стъпки на настроенията и чувствата, преминаващи през нас като отблясъци от слънцето по отварящо се крило на прозорец в сградата отсреща, докато пием кафе на балкона.

А за "Словеса" и работата ми по сайта мисля да блогна в отделен пост. От съвсем скоро имаме нов облик, който си е до голяма степен моя заслуга - мрънках и настоявах, че имаме нужда от промяна и рубрики, докато накрая стана, иначе дизайнът не е моя идея, но пък много ми харесва. Отделен пост, защото "Словеса" са моята кауза, моето "детенце", моята гордост (една от всичките де) и понеже нашето гардже е най-рошаво wink ...

5 коментара:

  1. Естествено че имаш стил и класа, нали затова те харесвам. :)
    А що се отнася до Книги Нюз (този тъп билингвизъм в заглавията много ме дразни), смятам, че въобще не трябва да им се впрягаш. Просто това е стилът (май думата не е много удачна) им и по този начин печелят популярност- чрез заяждане. Не е за първи път.
    Интересна снимка са ти подбрали- не се разбира ядосана ли си, или не...
    Присвила очи, леко нацупила уста... :)

    ОтговорИзтриване
  2. Здрасти! :-)
    Отдавна чета тук, но сега сефтосвам коментирането.
    "Книги Нюз" е едно недоразумение, което дори не заслужава да се отчита съществуването му. Още по-малко да му позволяваш да разстройва вътрешния ти мир.
    Ти си това, което си. Това, което правиш е страхотно. И никой няма право да му поставя оценки.
    "Книги Нюз" освен, че е боза, е гадна боза.
    Свиркай си и давай напред!
    И им обръщай по-малко внимание, защото така им даваш храна за злобеене :-)
    Намиг ;-)

    ОтговорИзтриване
  3. Как ще ти става криво?! Ти зачитала ли си се в представянията на нови издания в Книги News? То е трагикомично...
    Свиркай си и не обръщай внимание на подобни случки:)

    ОтговорИзтриване
  4. Така като се запознах с историята набързо, струва ми се, че някой на някого е завидял. Трябва повече време да се провери на автора на книгата ли завиждат, за това че хора с вкус четат книгите и ги коментират (изобщо и то с добра дума) или на автора на статията, заради това че мисъл и чувства минават през главата му (Пък и кой знае защо друго. Може някаква задна мисъл да се открие също.)

    ОтговорИзтриване
  5. Много ви благодаря на всички. Дано прочетете този коментар, ако не, ще го пусна като пост :) Осъзнавам, че използам постингите като средство да си изпрося някоя добра дума, но това не намалява светлината, която се влива в живота ми, когато получа тази добра дума.
    Много благодаря. Сега ще взема да напиша един пост, от който се надявам да се разбере какво всъщност правите за мен :)

    ОтговорИзтриване